Beste FT-plasseringer på over 10 år

NHH og AFF får rekordplasseringer på to Financial Times-rangeringer og oppnår beste resultat på over ti år.

I dag offentliggjør Financial Times den årlige rangeringen av to ulike ledelses- og videreutdanningsprogrammer, som businesskoler over hele verden tilbyr. Det ene er såkalte skreddersydde bedriftsprogrammer. Det andre er åpne lederutviklingsprogrammer.

NHH-miljøet gjør store byks på begge rangeringene. Dette er beste resultat på ti år og meget sterkt med tanke på at vi rangeres sammen med velrennomerte internasjonale institusjoner som tilbyr leder- og videreutdanningsprogrammer, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

Nummer 26 i verden

AFF og NHHs åpne lederutviklingsprogrammer ligger nå som nummer 26 i verden, ifølge FT. I denne rangeringen – der 65 institusjoner ble rangert – deltar NHH-miljøet med SolstrandprogrammetSolstrandprogrammet Accelerate og Styreprogrammet.

Programmene har aldri fått høyere rangering. I 2019 lå de på 33. plass. Det gode resultatet er en refleksjon av de unike deltakerne som tar disse programmene, mener administrerende direktør i AFF Trond Søreide.

Trond Søreide, administrerende direktør i AFF.

Dette er ledere som virkelig forplikter seg ikke bare til å sikre egenutvikling, men også til å utvikle hverandre. Vår rolle er å være tilretteleggere. Derfor er vi spesielt fornøyd med at vi skårer svært høyt på kategoriene programdesign, læringsmetoder og deltakernes måloppnåelse, sier Søreide.

HEC Paris rangeres på førsteplass. I Norden er det Handelshøyskolen i Stockholm som ligger på topp, med en 10. plass. Handelshøyskolen BI ligger 48. plass.

Skreddersydde programmer opp 21 plasser

Det er ikke bare de åpne lederutviklingsprogrammene som gjør det sterkt på årets FT-rangering. De skreddersydde bedriftsprogrammene levert av NHH Executive og AFF blir rangert til nummer 65 i verden. Dette er opp hele 21 plasser, fra 86. plass i 2018. Direktør ved NHH Executive Tore Hillestad er ikke overrasket over bykset på FT-listen. Han mener NHH og AFF sammen de siste årene har levert «skreddersøm» i toppklasse.

Og etterspørselen etter bedriftsinterne programmer i Norge er økende. Selskapene vil ha spesialtilpasset utviklingsprogram innen innovasjon, organisasjon og ledelse – og ikke minst bærekraft.

Forskere tettere på

De siste årene har kunder innen finans, sjømat, helse, utdanning, energi, konsulentbransjen og industri fått slike programmer. Stadig flere selskaper ønsker egne programmer til sine ledere og medarbeidere. De vil ha forskere og ledelseseksperter tettere på egne utfordringer og behov. Når mange ansatte i en bedrift går gjennom samme faglige opplegg, ofte på egen arbeidsplass, gir det både selskapet og den enkelte deltaker store gevinster, sier Hillestad.

I år ble 70 institusjoner rangert. FT rangerer HEC Paris på topp. I Norden er det Handelshøyskolen i Stockholm som ligger øverst, på 25. plass.

Kontakt