Programmer i verdensklasse

NHH og AFF får rekordplassering på Financial Times-delrangering, og går fram to plasser fra i fjor

I dag ble resultatene fra to Financial Times’ delrangeringer offentliggjort. De går på ledelses- og videreutdanningsprogrammer, som businesskoler over hele verden tilbyr. Den ene rangeringen tar for seg skreddersydde bedriftsprogrammer (Executive Education Custom), og her er NHH på 63. plass. Programmene er levert av NHH Executive og AFF.

– Dette er et meget sterkt resultat, og viser at vi har bedriftsprogrammer i verdensklasse. Vi har den høyeste rangeringen i landet og vår beste plassering på 11 år, sier rektor Øystein Thøgersen.  NHH går opp hele 23 plasser, fra 86. plass i 2018.

Hevet nivået

Direktør ved NHH Executive Tore Hillestad er også svært fornøyd med resultatene. De siste årene har vi virkelig hevet nivået på våre bedriftsinterne programmer. De er i toppklasse, og gir selskapene et skreddersydd opplegg innen bærekraft, innovasjon, organisasjon og ledelse. Tilbakemeldingene vi får fra selskapene viser at vi treffer godt. Utbyttet er stort, sier Hillestad.

I år blir 75 institusjoner rangert, som er fem mer enn i fjor. FT rangerer Duke Corporate Education på topp, deretter Insead og HEC Paris. I Norden er det Handelshøyskolen i Stockholm som ligger fremst på 26. plass.

 

Tydelig vitnesbyrd

For delrangeringen som går på åpne lederutviklingsprogrammer (Executive Education Open), får NHH og AFF en 37. plass, som er en nedgang sammenlignet med fjoråret. Det å være plassert på denne rangeringen er i seg selv en prestasjon for et spesialisert fagmiljø i et lite europeisk land, mener administrerende direktør i AFF Trond Søreide.

– Her måler vi oss med de mest prestisjefulle aktørene på den internasjonale scenen. At vi klarer å holde posisjonen på topp 50 for åpne program, og i tillegg klatre på listen over skreddersydde bedriftsprogram, er et tydelig vitnesbyrd over det unike verdiforslaget som AFF og NHH sammen representerer, sier Søreide. Det er IESE Business School som leder denne rangeringen, etterfulgt av HEC Paris og Esade Business School. Igjen er det Handelshøyskolen i Stockholm som er best i Norden, med en 13. plass.

Kontakt